A KERÉKPÁR

AZ ÖSSZEHAJTÁS

Minden Brompton kerékpár néhány egyszerű mozdulattal kompakt csomaggá hajtogatható – az egész művelet nem tart tovább 15-20 másodpercnél.

Az összecsukott Brompton stabilan áll, saját görgőin húzható, a lánc és a fogaskerekek pedig a két kerék közé kerülnek, így sosem fogja összepiszkolni a környezetét.

Méretei alapján (85 mm magas, 545 mm hosszú és 270 mm széles) kézipoggyásznak minősül, így minden közlekedési eszközön ingyenesen szállítható.

KORMÁNYOK

M

M: Klasszikus kormányforma, kényelmes pozíció

S

S: Sportos testhelyzet és irányíthatóság

H

H: Magas kormánypozíció, egyenes testtartás

A három féle kormány három, eltérő kerékpáros stílust és pozíciót jelent, így mindenki megtalállhatja a számára ideális Brompton modellt. A kényelmes M változat a standard választás, az S a sportosabb bringásoknak ajánlott, a H – hosszított nyeregcsővel kiegészítve – kifejezetten a magas kerekeseknek készült.

SZÍNEK

A Brompton jelenleg 7 féle színben kapható: a fő váz, illetve a villák és a kormány színe eltérő is lehet. Igazi különlegesség a Black Lacquer színezés, mely csodásan emeli ki a váz kézi forrasztását. A súlycsökkentés jegyében egyes alkatrészek – így a villák – titánból is rendelhetők, ilyenkor az eredeti fémszín ad egyedi megjelenést a bringának.  Felárral elérhető Black Edition limitált szériánál pedig az alkatrészek és kiegészítők is feketében pompáznak.

SEBESSÉGEK

A városi ingázás és egy komolyabb hegyekkel tarkított túra egészen más kihívások elé állítják a kerékpárost és a bringát magát. Ezért a felhasználási területnek megfelelően a Bromptonnál a sebességek számáról és az áttételekről is a vevő dönt. A single speed kialakítás mellett kétsebességes láncváltóval, háromsebességes agyváltóval, valamint ezek kombinációjával, 6 sebességgel is készülnek Bromptonok, és a lánctányér mérete is variálható.

Screen Shot 2016-01-12 at 15.57.07      Screen Shot 2016-01-12 at 15.57.16      Screen Shot 2016-01-12 at 15.57.26      Screen Shot 2016-01-12 at 15.57.35      Screen Shot 2016-01-12 at 15.57.45

KIEGÉSZÍTŐK

Ahogy nincs két egyforma bringás, úgy nincs két egyforma Brompton sem. A gyári kiegészítők és extrák hosszú listájáról válogatva bárki személyre szabhatja kerékpárját. Precíz sárvédőkészlet az időjárás-állóság érdekében, csodás Brooks bőrnyergek és választható keménységű hátsó felfüggesztés a tökéletes kényelemért, elemes vagy akár agydinamós lámpaszett a biztonságos esti tekerésekhez, Schwalbe gumik a még jobb teljesítményhez, a váz színéhez illeszkedő kiegészítők a tökéletes megjelenéshez. Egy Brompton bringa utólag is könnyen tunigolható!

TÁSKÁK

A Brompton egyedi táskarögzítő rendszere közvetlenül a vázhoz kapcsolódik, így nem nehezíti el a kormányzást, miközben a táska mindvégig szem előtt van, tartalma pedig bármikor hozzáférhető – még a bicikli összehajtott állapotában is. Az egyszerű kosártól a praktikus laptoptáskákig, a vízhatlan Ortlieb modellektől a kézzel varrott Game Bagig széles a táskaválaszték – ami közös bennük, hogy mindegyik egy mozdulattal leemelhető a táskarögzítőről. Maga a Brompton is könnyen elcsomagolható a nyeregtáskába hajtogatható takarózsák, vagy a különböző hordtáskák segítségével.